Solata iz kvinoje in avokada s prelivom iz mandarin

Sestavine
Za preliv
90 ml ekstra deviškega oljčnega olja
3 žlice belega vinskega kisa
2 žlici sveže stisnjenega soka mandarine
2 čajni žlički dijonske gorčice
2 čajni žlički limetinega soka
sol in sveže mlet črni poper
Za solato
470 ml vode
230 g kvinoje
310 g vloženih mandarin
110 g nasekljane rumene paprike brez semen
60 g posušenih češenj
4 na tanke lističe narezane mlade čebule
1 avokado, razrezan na kocke
60 g nasekljanih pekanovih orehov
3 žlice nasekljanega svežega peteršilja
Postopek priprave
V skledi zmešajte sestavine za preliv. V kozici zavrite vodo. Dodajte
kvinojo; na nizki vročini naj vre 10 do 12 minut, da vpije vso vodo.
Odmaknite z vročine, premešajte z vilicami, pokrijte in pustite stati
10 minut. Stresite v večjo skledo, v kateri naj se hladi še 10 minut.
Mandarine odcedite in jih dodajte kvinoji. Primešajte še rumeno papriko,
posušene češnje in mlado čebulo. Pokrijte in postavite na hladno. Tik
preden postrežete, dodajte avokado, nasekljane pekanove orehe in peteršilj.
Postrezite s prelivom.