0
Solata iz kvinoje in avokada s prelivom iz mandarin
 
 

Solata iz kvinoje in avokada s prelivom iz mandarin

Solata iz kvinoje in avokada s prelivom iz mandarin
Solata iz kvinoje in avokada s prelivom iz mandarin

Sestavine

Za preliv
90 ml ekstra deviškega oljčnega olja
3 žlice belega vinskega kisa
2 žlici sveže stisnjenega soka mandarine
2 čajni žlički dijonske gorčice
2 čajni žlički limetinega soka
sol in sveže mlet črni poper

Za solato
470 ml vode
230 g kvinoje
310 g vloženih mandarin
110 g nasekljane rumene paprike brez semen
60 g posušenih češenj
4 na tanke lističe narezane mlade čebule
1 avokado, razrezan na kocke
60 g nasekljanih pekanovih orehov
3 žlice nasekljanega svežega peteršilja

Postopek priprave

V skledi zmešajte sestavine za preliv. V kozici zavrite vodo. Dodajte
kvinojo; na nizki vročini naj vre 10 do 12 minut, da vpije vso vodo.
Odmaknite z vročine, premešajte z vilicami, pokrijte in pustite stati
10 minut. Stresite v večjo skledo, v kateri naj se hladi še 10 minut.

Mandarine odcedite in jih dodajte kvinoji. Primešajte še rumeno papriko,
posušene češnje in mlado čebulo. Pokrijte in postavite na hladno. Tik
preden postrežete, dodajte avokado, nasekljane pekanove orehe in peteršilj.

Postrezite s prelivom.

moja celiakija 8 500 jedi brez glutena solata iz kvinoje in avokada nasl slika

Koristen namig

Recept je povzet iz knjige 500 jedi brez glutena, Založba Pivec

Moja celiakija 500 jedi brez glutena banner