0
Piščančja solata s čermulo
 
 

Piščančja solata s čermulo

Piščančja solata s čermulo
Piščančja solata s čermulo

Sestavine

4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
pol čajne žličke koriandrovih semen
pol čajne žličke semen kumina
1 majhna grobo nasekljana rdeča čebula
2 narezana stroka česna
2 sveža rdeča čilija
1 žlica nasekljanih metinih listov
ščepec morske soli
ekstra deviško oljčno olje
sok in lupinica 2 limon
Omaka:
sok 2 limon
sok 1 rdeče grenivke
1 žlica javorjevega sirupa

Vrtna solata:
vrečka mlade solate ali mešanica mlade špinače, rukole, kalčkov ipd.
1 bučka, z lupilnim nožem narezana na trakove
svež grah

Postopek priprave

za štiri osebe

Vsak kos piščančjih prsi potolcite, da nastanejo ploščati zrezki. V ponvi na suho popražite koriandrova in kuminova semena, da zadišijo, a pazite, da se ne zažgejo. Stresite jih v možnar in strite v prah.

Čebulo, česen, čili, meto, sol, štiri ali pet žlic oljčnega olja ter sok in lupinico limone dajte v mešalnik in zmeljite. Preložite v skledo, dodajte piščančje prsi in začimbno mešanico ter meso dobro natrite z oljem in začimbami. Meso pokrijte s folijo in ga za najmanj štiri ure postavite v hladilnik.

Segrejte kuhinjski žar in ga po potrebi pomažite z oljem. Na njem popecite piščanca, marinado pa shranite.

Preostalo marinado skupaj z ostankom limonovega soka, sokom roza grenivke in javorjevim sirupom zlijte v kozico, zavrite in pokuhajte, da nastane gosta omaka.

V solatno skledo dajte liste, svež grah in trakove bučke, pokapljajte z oljčnim oljem, rahlo posolite in nežno premešajte. Za solato ne potrebujete večje količine preliva, saj bo na krožniku že veliko omake iz marinade.

Piščanca postrezite z omako iz agrumov.

Koristen namig

Recept je povzet iz knjige 500 superjedi, Založba Pivec