0
Schwarzwald torta – brez glutena in sladkorja
 
 

Schwarzwald torta – brez glutena in sladkorja

Schwarzwald torta – brez glutena in sladkorja
Schwarzwald torta – brez glutena in sladkorja

Sestavine

Recept je za torto premera 22 cm

.
Kakavov biskvit:

  • 4 velika jajca
  • 100 g nadomestka sladkorja – Sukrin
  • 35 g kakava

.
Čokoladna pena:

  • 200 g temne čokolade z visokim deležem kakava ali čokolade brez sladkorja
  • 200 g smetane
  • 300 g stepene smetane

.
Chantily krema:

  • 500 g stepene smetane
  • 4 g želatine
  • Vaniljev strok, samo semena

.
Dekoracija:

  • 200 g temne čokolade, naribane

Postopek priprave

Ena največjih klasik v svetu sladic! To je torta, ki izhaja iz Nemčije. Kot zanimivost naj povemo, da torta ni direktno poimenovana po gozdu na jugozahodnem delu Nemčije, toda po tipičnem lokalnem kirsch-u, ki je pravzaprav dvojni destilat češenj in ki seveda ni sladek, temveč kar močan sadjevec.

V Sloveniji imenujemo to torto ČRNI GOZDIČEK.

Naša verzija priljubljene torte ne bo vsebovala bele moke in belega sladkorja.

Najprej se lotimo kakavovega biskvita:
Jajca in nadomestek sladkorja močno stepemo. Dodamo kakav in vlivamo v model. Ker zaradi krhkosti pečemo vsak biskvit posebej, potrebujemo 3 modele, da bi na koncu imeli tri lepe plasti biskvita.

Biskvit je izredno krhek in ga ni mogoče rezati, zato z njim ravnamo zelo nežno in previdno.

.
Čokoladna pena:
Smetano stepemo, čokolado stopimo v mikrovalovki. Manjši del smetane rahlo segrejemo (na sobno temperaturo) ter nežno pomešamo s stopljeno čokolado. Nato v mešanico umešamo stepeno smetano.

.
Sok za namakanje biskvitov:

100 ml višnjevega soka. Če želimo, da je naš sok brez sladkorja, precedimo zamrznjene višnje in jim dodamo žlico nadomestka sladkorja – Sukrina (po želji tudi več). Lahko uporabite tudi nesladkan kompot.

100 ml kirscha (sadnega žganja)

.
Chantily krema:
50 g smetane nežno segrevamo skupaj z vaniljevim strokom, da izločimo semena ter okus. Vmešamo v preostalo smetano.

.
Višnje iz kompota
Višnje, ki smo jih pokuhali in jim dodali nadomestek sladkorja, odcedimo ter speremo pod vodo.

.

Postopek priprave:

Pečene ter ohlajene biskvite izrežemo iz modelov, prvega damo nazaj v model (da zadrži obliko) in pripravimo ostalo.

Nežno s čopičem namočimo prvi biskvit, nato nanj nabrizgamo čokoladno kremo, preko nje posujemo odcejene višnje, jih pokrijemo z naslednjim biskvitom, ki ga zopet nežno namočimo, nato je na vrsti chantily krema, zopet biskvit, zopet chantily krema. Seveda smo tudi zadnji biskvit namočili. Torto malo ohladimo.

Ko se torta ohladi, jo vzamemo iz modela ter posujemo s čokoladnimi ostružki. Dekorativno nanjo postavimo kakšno višnjo.

Koristen namig