0
Rafaello kroglice brez glutena
 
 

Rafaello kroglice brez glutena

Rafaello kroglice brez glutena
Rafaello kroglice brez glutena

Sestavine

za približno 40 kroglic rafaello potrebujete:
– 40 ( olupljenih ) mandljev
– 500 ml kokosovega mleka
– 200g fino mlete kokosove moke
– 3-4 žlice nerafiniranega kokosovega olja
– 2-3 vrečke vanilijevega sladkorja
– grobo mleto kokosovo moko
– sladkor oziroma sladilo po okusu
( npr. javorjev sirup, melasa… )

Postopek priprave

moja celiakija rafaello kroglice brez glutena recept

Za vsaj 12 ur namočimo mandlje v kokosovem mleku, da se omehčajo. Nato jih preložimo na
krožnik in shranimo za kasneje.

V posodo stresemo fino mleto kokosovo moko, vanilijev sladkor, 50g grobo mlete kokosove moke,
sladkor oz. sladilo, na sobni temperaturi staljeno kokosovo olje ter med mešanjem postopoma prilivamo
kokosovo mleko,  dokler ne dobimo primerno goste mase za oblikovanje kroglic.

Maso pustimo počivati vsaj eno uro, da se sestavine povežejo.

Iz mase nato med dlanmi oblikujemo kroglice, vmes pa v vsako vstavimo mandelj. Na koncu jih
povaljamo še v grobo mleti kokosovi moki.

Shranimo jih v hladilniku – naslednji dan so še boljše!

Koristen namig

Kokosova moka je zelo koristna pri uravnavanju prebave, saj vsebuje zelo visok delež vlaknin obenem
pa je bogata tudi z  beljakovinami. Hladno stiskano deviško kokosovo olje pa je eno izmed najbolj koristnih
olj, ki nam jih nudi narava . Več si preberite >tukaj<