Princes krofi brez glutena

Sestavine
Sestavine za testo:
– 220 ml vode
– 90g masla
– 100 g moke brez glutena
– ščepec soli
– pol žličke pecilnega praška
– 3 jajca
Sestavine za vanilijevo kremo
– 4 rumenjake
– 70g sladkorja
– 110g moke brez glutena
– 0,5dl mleka
– 0,5 litra mleka
– 4 beljake
– 80g sladkorja
– 5 vrečk vanilijevega sladkorja
Postopek priprave
Na štedilnik pristavimo kozico z vodo, ki smo jo osolili ter jo skupaj
z maslom pustimo, da zavre.
V vrelo vodo postopoma dodajamo moko in mešamo ter pazimo, da se ne naredijo
grudice. Posode ne umikamo iz štedilnika. Mešamo, dokler se v posodi ne naredi
cmok, ki se ne lepi več na kuhalnico.
Počakamo, da se testo ohladi do mlačnega in ga prestavimo v posodo, kjer ga bomo
gnetli naprej in vmešali jajca.
Vklopimo mešalnik nižjo do srednjo hitrost in vanj stesemo pecilni prašek ter
dodajamo jajca eno po eno, vendar vsakič počakamo, da se jajce dobro vmeša
v testo, preden dodamo naslednjega.
Ko dobro vmešamo še tretje jajce in zgnetemo testo, dobimo lepo gladko strukturo
testa s svilnatim leskom.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj celzija. Ko se pečica ogreva, s testom napolnimo
brizgalno vrečko, če pa jo nimamo pa si lahko pomagamo z dvema žlicama. Na
pekač, obložen s peki papirjem, brizgamo kupčke testa, pri čemer pazimo, da si
niso preblizu, saj se lahko v nasprotnem primeru med peko sprimejo med seboj.
Pekač damo v pečico in pečemo, dokler niso lepo zlato-rjavo pečeni. Čas peke
je močno odvisen od velikosti krofkov. Dokler niso pečeni, ne smete odpirati
pečice, ker bodo kupčki padli skupaj in jih boste morali zavreči.
Ko krofke vzamete iz pečice, jih pustite, da se ohladijo. Tako jih boste
kasneje veliko lažje prerezali na pol in napolnili s kremo.
Medtem bomo pripravili vanilijevo kremo. Najprej dobro stepemo 4 beljake,
da dobimo “kapico”, ko odstavimo nastavek za stepanje.
Med stepanjem snegu dodamo 80g sladkorja ter 5 vrečk vanilijevega
sladkorja.
Od kakovostno stepenega snega je odvisna struktura in trdnost kreme na
koncu, zato se velja potruditi.
Nato v ločeni posodi zmešamo skupaj rumenjake, 70g sladkorja, 110g moke
ter pol dl mleka, da dobimo enotno zmes.
Zavremo 0,5 litra mleka in vanj počasi vmešamo zmes iz rumenjakov.
Nato posodo odstavimo iz štedilnika in v vročo kremo takoj, vendar počasi
vmešamo še stepen sneg iz beljakov.
Pustimo, da se krema počasi ohladi, medtem pa prerežemo krofke na polovice,
nato pa jih s hladno kremo napolnimo. Če želimo, lahko dodamo pod kapico tudi
stepeno smetano.
Princes krofke shranimo v hladilniku.
Dober tek!