0
Princes krofi brez glutena
 
 

Princes krofi brez glutena

Princes krofi brez glutena
Princes krofi brez glutena

Sestavine

Sestavine za testo:
– 220 ml vode
– 90g masla
– 100 g moke brez glutena
– ščepec soli
– pol žličke pecilnega praška
– 3 jajca

Sestavine za vanilijevo kremo
– 4 rumenjake
– 70g sladkorja
– 110g moke brez glutena
– 0,5dl mleka
– 0,5 litra mleka
– 4 beljake
– 80g sladkorja
– 5 vrečk vanilijevega sladkorja

 

Postopek priprave

Na štedilnik pristavimo kozico z vodo, ki smo jo osolili ter jo skupaj
z maslom pustimo, da zavre.

moja celiakija princes krofki 01

V vrelo vodo postopoma dodajamo moko in mešamo ter pazimo, da se ne naredijo
grudice.  Posode ne umikamo iz štedilnika. Mešamo, dokler se v posodi ne naredi
cmok, ki se ne lepi več na kuhalnico.

moja celiakija princes krofki 02

Počakamo, da se testo ohladi do mlačnega in ga prestavimo v posodo, kjer ga bomo
gnetli naprej in vmešali jajca.

moja celiakija princes krofki 03

Vklopimo mešalnik nižjo do srednjo hitrost in vanj stesemo pecilni prašek ter
dodajamo jajca eno po eno, vendar vsakič počakamo, da se jajce dobro vmeša
v testo, preden dodamo naslednjega.

moja celiakija princes krofki 04

Ko dobro vmešamo še tretje jajce in zgnetemo testo, dobimo lepo gladko strukturo
testa s svilnatim leskom.

moja celiakija princes krofki 05

Pečico ogrejemo na 200 stopinj celzija. Ko se pečica ogreva, s testom napolnimo
brizgalno vrečko, če pa jo nimamo pa si lahko pomagamo z dvema žlicama. Na
pekač, obložen s peki papirjem, brizgamo kupčke testa, pri čemer pazimo, da si
niso preblizu, saj se lahko v nasprotnem primeru med peko sprimejo med seboj.

moja celiakija princes krofki 12

Pekač damo v pečico in pečemo, dokler niso lepo zlato-rjavo pečeni. Čas peke
je močno odvisen od velikosti krofkov. Dokler niso pečeni, ne smete odpirati
pečice, ker bodo kupčki padli skupaj in jih boste morali zavreči.

moja celiakija princes krofki 15

Ko krofke vzamete iz pečice, jih pustite, da se ohladijo. Tako jih boste
kasneje veliko lažje prerezali na pol in napolnili s kremo.

moja celiakija princes krofki 13

Medtem bomo pripravili vanilijevo kremo. Najprej dobro stepemo 4 beljake,
da dobimo “kapico”, ko odstavimo nastavek za stepanje.

moja celiakija princes krofki 06

Med stepanjem snegu dodamo 80g sladkorja ter 5 vrečk vanilijevega
sladkorja.

moja celiakija princes krofki 07

Od kakovostno stepenega snega je odvisna struktura in trdnost kreme na
koncu, zato se velja potruditi.

moja celiakija princes krofki 10

Nato v ločeni posodi zmešamo skupaj rumenjake, 70g sladkorja, 110g moke
ter pol dl mleka, da dobimo enotno zmes.

moja celiakija princes krofki 08

Zavremo 0,5 litra mleka in vanj počasi vmešamo zmes iz rumenjakov.

moja celiakija princes krofki 09

Nato posodo odstavimo iz štedilnika in v vročo kremo takoj, vendar počasi
vmešamo še stepen sneg iz beljakov.

moja celiakija princes krofki 11

Pustimo, da se krema počasi ohladi, medtem pa prerežemo krofke na polovice,
nato pa jih s hladno kremo napolnimo. Če želimo, lahko dodamo pod kapico tudi
stepeno smetano.

Princes krofke shranimo v hladilniku.

Dober tek!

moja celiakija princes krofki 14