0
Korenčkovo-ananasova torta z glazuro iz kremnega sira
 
 

Korenčkovo-ananasova torta z glazuro iz kremnega sira

Korenčkovo-ananasova torta z glazuro iz kremnega sira
Korenčkovo-ananasova torta z glazuro iz kremnega sira

Sestavine

120 ml olja oljne ogrščice
110 g sladkorja
110 g rjavega sladkorja
3 jajca
2 žlici pomarančnega soka
130 g koruzne moke
90 g krompirjevega škroba
30 g riževe moke
1 čajna žlička natrona
1 čajna žlička pecilnega praška
2 čajni žlički mletega cimeta
1 čajna žlička mletega muškatnega oreščka
1 čajna žlička mletega ingverja
pol čajne žličke soli
1 čajna žlička ksantana
40 g nasekljanih pekanovih orehov
40 g nadrobljenega posušenega ananasa
3 drobno nastrgani veliki korenčki

Za glazuro
110 g neslanega masla, ogretega
na sobno temperaturo
230 g kremnega sira, ogretega
na sobno temperaturo
ščepec soli
450 g presejanega sladkorja v prahu
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Postopek priprave

Namastite in pomokajte dva okrogla modela za torto s premerom 20 cm;
na dno modelov položite papir za peko. Pečico segrejte na 160 °C. V veliki
skledi stepite olje, sladkor, rjavi sladkor, jajca in pomarančni sok. V drugi
skledi zmešajte koruzno moko, krompirjev škrob, riževo moko, natron,
pecilni prašek, začimbe, sol in ksantan. Na sredini suhih sestavin naredite
jamico in vanjo vlijte mokre sestavine. Umešajte še pekanove orehe, ananas
in nastrgan korenček. Dobro premešajte, maso nadevajte v oba modela in
jo zgladite.

Pecite 40 do 45 minut (če v torto zabodete zobotrebec, na njem ne sme biti
testa). Torto vzemite iz pečice in postavite na rešetko, da se ohladi.

Za glazuro kremno umešajte maslo, kremni sir in sol. Postopoma dodajajte
sladkor v prahu in vaniljo ter stepajte, da postane glazura lahka in puhasta.
Obe podlagi zložite drugo na drugo, vmes namažite glazuro. Z glazuro oblijte
torto tudi po vrhu in ob straneh.

Postavite jo na hladno, dokler je ne postrežete.

moja celiakija 9 500 jedi brez glutena korenckovo ananasova torta nasl slika

Koristen namig

Recept je povzet iz knjige 500 jedi brez glutena, Založba Pivec

Moja celiakija 500 jedi brez glutena banner