Browniji brez glutena

Sestavine
– 200 g mehkega SPAR free from masla
…brez laktoze,
– 4 jajca,
– 2 čajni žlički pecilnega praška,
– 50 g jedilnega škroba,
– 1 pakiranje SPAR free from mešanice
…za temno pecivo
Mešanici lahko za še večjo sočnost dodate koščke čokolade, nasekljane orehe ali sveže sadje.
Postopek priprave
Navodila za peko:
Vse sestavine zmešamo v maso, s katero napolnimo tortni model s premerom 26 cm ali pekač za narastke. V predhodno segreti pečici pečemo približno 25 minut pri temperaturi 175˚C.
Pustimo, da se kolač ohladi. Pripravimo lahko še čokoladni preliv iz 150 g sladkorja v prahu, 50 g kakava brez laktoze, 50 g mehkega surovega SPAR free from masla in 2 žlic vode.
Ko se preliv strdi, kolač narežemo na kose in čokoladni browniji so pripravljeni.
Pa dober tek!