0
Brezglutenska pizza iz ajdove kaše
 
 

Brezglutenska pizza iz ajdove kaše

Brezglutenska pizza iz ajdove kaše
Brezglutenska pizza iz ajdove kaše

Sestavine

Za eno pizzo premera 30 cm potrebujemo:
– 200g ajdove kaše
– 50g fino ribanega sira
– 1 jajce
– šunko brez glutena
– grobo riban sir po okusu
– zelenjavo za nadev
– paradižnikovo mezgo ali pelate


Postopek priprave

Ajdovo kašo skuhamo, odcedimo in pustimo , da se ohladi.

moja celiakija pizza iz ajdove kase1

Medtem pripravimo ostale sestavine. V posodi pripravimo drobno nariban sir in
nanj stresemo ohlajeno ajdovo kašo. Dodamo eno jajce in dobro premešamo, da
se sestavine lepo povežejo med seboj.

moja celiakija pizza iz ajdove kase3moja celiakija pizza iz ajdove kase4

Na pekač položimo peki papir in nanj razporedimo testo. Sprva se zdi, da se bo pizza
na koncu močno drobila, vendar temu ni tako. Ko bo pizza pečena, bo testo ravno
prav trdno.

moja celiakija pizza iz ajdove kase5

Pizzo obložite po okusu. Naša je bila najprej izdatno premazana z paradižnikovo mezgo,
v katero
predhodno zamešam začimbe in sol. Sledila je šunka, nato grobo riban sir in
na koncu še domač
paradižnik in paprika.

moja celiakija pizza iz ajdove kase7

moja celiakija pizza iz ajdove kase6

Pizzo se peče na spodnji rešetki pri 200 stopinjah celzija nekje med 10 in 12 minut.

moja celiakija pizza iz ajdove kase9

Dober tek! 🙂