Fokača s česnom in timijanom

Sestavine
maslo za mazanje
koruzni zdrob za posip
1 čajna žlička sladkorja
120 ml mlačne vode
1 zavitek suhega kvasa
100 g sirkove moke
70 g tapioke
70 g bele riževe moke
85 g krompirjevega škroba
2 čajni žlički ksantana
1 čajna žlička soli
1 veliko jajce, na hitro razžvrkljano in segreto na sobno temperaturo
4 žlice oljčnega olja
1 žlica medu
1 čajna žlička jabolčnega kisa
2 na drobno nasekljana stroka česna
2 čajni žlički posušenega timijana
1 čajna žlička grobe morske soli
1 na drobno nasekljan strok česna
Postopek priprave
za osem kosov
Model za torte s premerom 20 centimetrov premažite z maslom in po dnu potresite s koruznim zdrobom. Sladkor raztopite v mlačni vodi in vanjo stresite kvas. Pustite stati 15 minut, da vzhaja.
V skledi premešajte vse vrste moke, krompirjev škrob, ksantan in sol. Na sredini naredite jamico, vanjo pa vlijte kvasec, jajce, olje, med in kis ter dodajte česen in timijan. Umesite lepljivo testo in ga preložite v model za torte. V testo s prsti naredite nekaj vdolbin, posujte ga z morsko soljo in česnom ter pokapljajte z oljčnim oljem. Pokrito naj vzhaja 30 minut.
Pečico segrejte na 190 °C. Pogačo pecite 20 do 25 minut oziroma dokler ni zlato rumena. Vzemite iz pečice, pustite, da se malo ohladi, in jo prestavite na rešetko.