Domača pizza brez glutena

Sestavine
Za testo:
– 400 g SPAR free from mešanice moke,
– 20 g kvasa,
– pol žličke soli,
– 2 žlici olja,
– 2 dl vode.
Za oblogo:
– 200 g pasiranega paradižnika,
– 500 g sira,
– 100 g artičoke,
– 300 g kuhanega pršuta,
– 50 g oliv,
– ščepec soli, popra in origana
– 2 žlici olivnega olja.
Postopek priprave
Iz SPAR free from mešanice moke in ostalih sestavin za testo zamesimo gladko testo, ki ga pustimo vzhajati približno 30 minut. Pasiran paradižnik začinimo s soljo, poprom in origanom, tako da dobimo okusno omako za pizzo.
Na razvlečeno testo namažemo pasiran paradižnik, potresemo malo sira, natrgamo kuhan pršut in artičoke in potresemo s preostalim sirom. Na sir položimo olive in malo pokapljamo z olivnim oljem. Pizzo pečemo 20 minut na 230 stopinjah.