0
Juha iz rdeče pese
 
 

Juha iz rdeče pese

Juha iz rdeče pese
Juha iz rdeče pese

Sestavine

500 g zrelih paradižnikov
500 g nasekljane surove rdeče pese
1 nasekljan strok česna
1 nasekljana čebula
2 žlici sončničnega olja
1 čajna žlička suhega timijana
500 ml goveje ali zelenjavne jušne
osnove
morska sol in sveže mlet črni poper
kisla smetana in sir feta

Postopek priprave

za štiri osebe

Pečico segrejte na 200 °C.

Paradižnike prerežite na pol in jih skupaj z rdečo peso, česnom in čebulo položite na pekač. Pokapljajte z oljem, potresite s timijanom in pecite 25 do 30 minut, da se zelenjava zmehča; po kakih 15 minutah pečenja zelenjavo obrnite.

Paradižnik olupite, potem pa vse skupaj dajte v večjo kozico. Dodajte jušno osnovo in pustite, da na nizki vročini 10 do 15 minut rahlo vre, da se zmehča še rdeča pesa. Po okusu začinite.

Juho pirirajte v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom. Postrezite z malo kisle smetane in posujte s feto.

Koristen namig

Recept je povzet iz knjige 500 superjedi, Založba Pivec