0
V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo
 
 

V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo

V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo
V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo

Sestavine

4 očiščene cele skuše
2 limoni
oljčno olje
25 g pehtrana
100 g očiščenega in na tanko narezanega ohrovta
100 g kitajske repice (pak choi)
morska sol in sveže mlet črni poper

Postopek priprave

za štiri osebe

Pečico segrejte na 190 °C. Skuše dobro obrišite in jih položite na rahlo naoljeno aluminijasto folijo na pekaču. Eno limono narežite na štiri debele rezine.

Ribe premažite z oljem, posolite in popoprajte. V vsako skušo položite rezino limone in vejico pehtrana. Pokrijte jih z aluminijasto folijo in pecite 15 do 20 minut, da se prepečejo.

Medtem v pari skuhajte ohrovt in kitajsko repico, da oveneta, potem ju odstavite z vročine, posolite, popoprajte in prilijte sok preostale limone.

Postrezite takoj.

Koristen namig

Recept je povzet iz knjige 500 superjedi, Založba Pivec