0
Peresniki s šparglji
 
 

Peresniki s šparglji

Peresniki s šparglji
Peresniki s šparglji

Sestavine

–       2-3  rezine pršuta

–       2-3 šparglji

–       1 jajce

–       2-3 žlice parmezana

–       2-3 žlice kisle smetane

–       Olivno olje

–       Sol

–       Poper

Postopek priprave

Na olju prepražimo na koščke narezan pršut, dodamo na kocke narezane
šparglje in še nekaj minut pražimo, da se šparglji zmehčajo. Nato popramo,
solimo previdno, ker je pršut že sam po sebi slan. Med pripravo omake
skuhamo peresnike in še vročim dodamo šparglje s pršutom, surovo jajce,
parmezan in kislo smetano.

Dobro premešamo in postrežemo takoj.

Koristen namig

Tako pripravljeno omako lahko postrežemo tudi z rižem ali polento brez glutena.