Indijski ocvrtki iz čičerikine moke s čebulo

Sestavine
2 čajni žlički zrn kumina
2 čajni žlički koriandrovih semen
2 zelena čilija
3 strti stroki česna
1 čajna žlička soli
2 čajni žlički na drobno nasekljane
ingverjeve korenike
230 g čičerikine moke
1 čajna žlička mlete kurkume
2 veliki nasekljani čebuli
3 na grobo nasekljane bučke
2−3 žlice ledeno mrzle vode
olje oljne ogrščice za cvrenje
Postopek priprave
Kuminova zrna in koriandrova semena zdrobite v možnarju ali s hrbtno
stranjo žlice.
V skledi zmešajte začimbi s čilijem, česnom, soljo, ingverjem, moko,
kurkumo, čebulo in bučkami. Umešajte toliko ledeno mrzle vode, da
dobite poltekoče testo (takšno testo je povezano, a pade z žlice kot gosta
gmota). Vode ne sme biti preveč, ker je potem badžije težko cvreti.
Segrejte olje. Ko je dovolj vroče (iz njega se ne sme kaditi), vanj z žlico
polagajte testo.
Ocvrtke cvrete pet minut ali tako dolgo, da postanejo zlato rumeni.
Ne cvrite preveč žličnikov naenkrat. Iz olja jih poberite s penovko in
jih odcedite še na papirnati brisači. Hranite jih na toplem, dokler ne
spečete vseh.
Postrezite s cacikijem (jogurtova polivka z meto).