0
Falafli s cacikijem
 
 

Falafli s cacikijem

Falafli s cacikijem
Falafli s cacikijem

Sestavine

500 g konzervirane čičerike (brez tekočine)
1 srednje velika na drobno nasekljana čebula
2 strta stroka česna
pol čajne žličke harise (tunizijska začimba)
3 žlice nasekljanega svežega peteršilja
1 čajna žlička mletega koriandra
1 čajna žlička mletega kumina
2 žlici čičerikine moke
sol in sveže mlet črni poper
rastlinsko olje za cvrtje

Postopek priprave

Čičeriko osušite s papirnatimi brisačami. Vse sestavine, razen rastlinskega
olja, dajte v sekljalnik in sekljajte, da se dodobra premešajo (čičeriko lahko
tudi pretlačite z vilicami in umešate preostale sestavine). Iz zmesi oblikujte
štiri kroglice. Segrejte olje. Ko je dovolj vroče (iz njega se ne sme se kaditi),
položite vanj falafle in jih cvrite tri ali štiri minute, da postanejo zlato rumeni,
potem pa jih za dve minuti odložite na papirnate brisače.

Postrezite s cacikijem

moja celiakija 2 500 jedi brez glutena falafli s tzatzikijem nasl slika

Koristen namig

Recept je povzet iz knjige 500 jedi brez glutena, Založba Pivec

Moja celiakija 500 jedi brez glutena banner