0
Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro
 
 

Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro

Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro
Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro

Sestavine

Sestavine za 4 osebe:

– 160g brezglutenskih svedrov Barilla
– 3-4 listi blitve
– Por
– 2 jajci
– 20g parmezana
– 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
– Sol,
– poper
– muškatni orešek

Postopek priprave

Zeleni del pora drobno nasekljajte. Postavite ga v cedilo, posolite in pustite stati vsaj 15 minut. Por operite, da odstranite sol, odcedite in osušite s papirnato brisačo.

Liste blitve previdno operite, osušite in narežite na rezine.

Na oljčnem olju v ponvi s prevleko proti prijemanju par minut dušite por. Dodajte blitvo in kuhajte, dokler se ne zmehča. Odstavite.

Jajci stepite skupaj s parmezanom, poprom in muškatnim oreškom.

Brezglutenske svedre Barilla skuhajte v veliko rahlo soljenega kropa. Ko so kuhani al dente, jih odcedite in prihranite dve do tri žlice vode, v kateri so se kuhali.

Testenine dodajte zelenjavi in mešajte eno do dve minuti. Odstavite.

Dodajte stepena jajca in dobro premešajte. Dodajte tudi nekaj žlic prihranjene vode, da dobite kremno teksturo.

Posujte z naribanim parmezanom in ponudite.

Koristen namig

Več informacij o brezglutenskih testeninah in omakah Barilla: