0
Bircherjevi kosmiči z jagodičjem
Bircherjevi kosmiči z jagodičjem

Sestavine
200 g ovsenih kosmičev ( brez glutena )
200 ml sveže stisnjenega jabolčnega soka
1 žlica medu ali agavovega sirupa
4 žlice grškega jogurta
4 jabolka, nastrgana skupaj z olupkom
50 g rozin
2 žlici bučnih semen
250 g nasekljanih jagod
200 g malin
1 žlica jagod goji
Postopek priprave
za štiri do šest oseb
Ovsene kosmiče stresite v veliko skledo. Prelijte jih z večino soka in dobro premešajte, in če so še vedno suhi, dodajte še preostali sok; biti morajo namočeni, a ne preveč. Primešajte med ali agavov sirup, jogurt, nastrgano jabolko, rozine in bučna semena.
To je osnova.
Preden kosmiče postrežete ali pojeste, dodajte še jagode in maline in jih potresite z jagodami goji.