Glavne jedi

Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro
Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro
Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro

Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro

Brezglutenske testenine Barilla so odlična izbira in navdih za vaše priljubljene jedi iz testenin, v njihovem okusu pa bo zagotovo uživala vsa družina. Presenetila vas bosta njihov klasičen okus in tekstura, kljub temu, da so narejene iz prvovrstne mešanice koruzne ter riževe moke.

 
Bircherjevi kosmiči z jagodičjem
Bircherjevi kosmiči z jagodičjem
Bircherjevi kosmiči z jagodičjem

Bircherjevi kosmiči z jagodičjem

To je najboljši zajtrk. Vsebuje ovsene kosmiče (brez glutena), sadje, jogurt, oreščke in semena. Vsak grižljaj prija. Osnovo lahko pripravimo zvečer in jo čez noč pustimo v hladilniku, sadje pa dodamo zjutraj. Osnova brez sadja lahko stoji v hladilniku dva ali tri dni.

 
V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo
V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo
V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo

V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo

Ta odlična jed vsebuje veliko maščobnih kislin omega 3 in omega 6.

 

Falafli iz rdeče pese z omako iz sezamove paste
Falafli iz rdeče pese z omako iz sezamove paste
Falafli iz rdeče pese z omako iz sezamove paste

Falafli iz rdeče pese z omako iz sezamove paste

Rdeča pesa pomaga zniževati krvni tlak. Recept lahko uporabimo tudi za pripravo odličnega zdravega kosila. Kuhano peso lahko nekaj dni hranimo v hladilniku.

 
Brezglutenski njoki – Dunderi
Brezglutenski njoki – Dunderi
Brezglutenski njoki – Dunderi

Brezglutenski njoki – Dunderi

Domači njokci – dunderi…okusni, brezglutenski, hitro in preprosto se naredijo, topijo se v ustih…kaj bi si lahko še želeli več?

 
Izdatna ribja pita
Izdatna ribja pita
Izdatna ribja pita

Izdatna ribja pita

Kremni krompirjev pire, s katerim pokrijemo poširano ribo v peteršiljevi omaki, je zmagovalna kombinacija za vso družino, jed pa je mogoče tudi zamrzniti.

 

Indijski ocvrtki iz čičerikine moke s čebulo
Indijski ocvrtki iz čičerikine moke s čebulo
Indijski ocvrtki iz čičerikine moke s čebulo

Indijski ocvrtki iz čičerikine moke s čebulo

Badži so indijski ocvrtki, sicer klasičen uvod v indijsko večerjo, a so primerna predjed za vsak obrok.

 
Falafli s cacikijem
Falafli s cacikijem
Falafli s cacikijem

Falafli s cacikijem

Prigrizek z malo kalorijami je hrustljav na zunaj, mehak navznoter. Falafli so še posebej slastni, če jih kombiniramo s cacikijem (jogurtova polivka z meto).

 
Piščančja nabodala z omako iz arašidov po indonezijsko
Piščančja nabodala z omako iz arašidov po indonezijsko
Piščančja nabodala z omako iz arašidov po indonezijsko

Piščančja nabodala z omako iz arašidov po indonezijsko

Arašidova omaka je pikantna, a ne preveč, piščanca pa lahko spečete tudi na zunanjem žaru namesto v pečici, če želite.