Glavne jedi
Brezglutenski svedri Barilla z zelenjavno karbonaro
Brezglutenske testenine Barilla so odlična izbira in navdih za vaše priljubljene jedi iz testenin, v njihovem okusu pa bo zagotovo uživala vsa družina. Presenetila vas bosta njihov klasičen okus in tekstura, kljub temu, da so narejene iz prvovrstne mešanice koruzne ter riževe moke.
Bircherjevi kosmiči z jagodičjem
To je najboljši zajtrk. Vsebuje ovsene kosmiče (brez glutena), sadje, jogurt, oreščke in semena. Vsak grižljaj prija. Osnovo lahko pripravimo zvečer in jo čez noč pustimo v hladilniku, sadje pa dodamo zjutraj. Osnova brez sadja lahko stoji v hladilniku dva ali tri dni.
V pečici pečena skuša z blanširano zelenjavo
Ta odlična jed vsebuje veliko maščobnih kislin omega 3 in omega 6.
Falafli iz rdeče pese z omako iz sezamove paste
Rdeča pesa pomaga zniževati krvni tlak. Recept lahko uporabimo tudi za pripravo odličnega zdravega kosila. Kuhano peso lahko nekaj dni hranimo v hladilniku.
Brezglutenski njoki – Dunderi
Domači njokci – dunderi…okusni, brezglutenski, hitro in preprosto se naredijo, topijo se v ustih…kaj bi si lahko še želeli več?
Izdatna ribja pita
Kremni krompirjev pire, s katerim pokrijemo poširano ribo v peteršiljevi omaki, je zmagovalna kombinacija za vso družino, jed pa je mogoče tudi zamrzniti.
Indijski ocvrtki iz čičerikine moke s čebulo
Badži so indijski ocvrtki, sicer klasičen uvod v indijsko večerjo, a so primerna predjed za vsak obrok.
Falafli s cacikijem
Prigrizek z malo kalorijami je hrustljav na zunaj, mehak navznoter. Falafli so še posebej slastni, če jih kombiniramo s cacikijem (jogurtova polivka z meto).
Piščančja nabodala z omako iz arašidov po indonezijsko
Arašidova omaka je pikantna, a ne preveč, piščanca pa lahko spečete tudi na zunanjem žaru namesto v pečici, če želite.