Vrhunsko Craft pivo, ki pa je tudi brezglutensko!

misc1

 

Če ste pravi ljubitelj piva, potem veste, da ni vseeno katero pijete in da si niti dva nista povsem enaka. Vendar pa je vaš izbor, če imate celiakijo ali glutensko netoleranco, precej omejen. Večina brezglutenskih piv se z najbolj priljubljenimi craft pivi v okusu ne more niti primerjati. Razen ene izjeme.

Celia je češko brezglutensko pivo, ki pa ni zgolj to, temveč je tudi vrhunsko craft pivo, ki najprej prepriča s svojo aromo in okusom, šele nato z dejstvom, da ne vsebuje glutena. In kaj naredi Celio tako posebno, da lahko rečemo, da se uvršča v sam svetovni vrh med craft pivi na splošno, ne le med brezglutenskimi?

Najprej so to sestavine – Celia je narejena iz svetovno znanega zaščitenega Saaz hmelja, ki je značilen za regijo Češke, kjer se nahaja mesto Žatec in po katerem je tudi dobil ime (nemško Saaz). Gre za posebno, plemenito sorto hmelja, ki izstopa s svojim prepoznavnim okusom. Zaradi njegove prijetne, mile, zemeljske, rahlo pikantne in zeliščne arome ga dodajajo tudi drugim znanim češkim pivom, kot je Pilsner. V procesu varjenja so uporabljene le kakovostne lokalne sestavine.

Poseben pa je tudi sam postopek varjenja v kleteh gradu iz 14. stoletja. Kot eno redkih piv, Celio namreč varijo na tradicionalen način več kot 2 meseca, od tega 14 dni v odprtih fermentacijskih kadeh, kar zagotavlja, da je pivo naravno karbonirano, brez dodajanja C02. V končni fazi je pivu odstranjen gluten.

Kombinacija tradicionalnega postopka, ki ga na Češkem uporabljajo že od leta 1004, ter vrhunskih sestavin, brez dodatkov ali nadomestkov, naredi Celio tako posebno v njenem okusu – pravi neodkriti dragulj med pivi, ki se ponaša s tem, da ni le funkcionalni nadomestek piva, temveč premium izbira.

Na voljo sta svetlo in temno brezglutensko pivo Celia. Vse sestavine svetlega piva so organskega izvora, obe pivi pa sta tudi veganski.

Vabljeni, da ju poskusite! Na voljo na spletni strani www.pure-life.si/brezglutensko-pivo ter v trgovinah Hofer, Interspar in E.Leclerc.

.
.
.
.
Naročnik oglasa je I-splet d.o.o.
.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!