Preizkusili smo – Sweet switch marmelade brez glutena

misc1

ozek masilni banner

Marmelad je na tržišču ogromno, veliki večini je skupno to, da vsebujejo zelo malo ali nič sadja in zelo veliko sladkorja. Med njimi se sicer najdejo tudi take, ki so označene kot brezglutenske, vendar poleg veliko praznih kalorij, od njih naše telo nima nič.

Zato mi pozornost vzbudijo le takšne, ki imajo visok sadni delež in čimmanj dodanega sladkorja. In tako sem dobil v roke marmelade belgijske znamke Sweet switch, ki so že na prvi pogled obetale veliko; kar 70% sadni delež, velika vsebnost vlaknin, nizko kalorično vrednost zaradi sladila stevije in so deklarirano brez glutena.

moja celiakija marmelada sweet switch 2

Marmelade so na voljo iz treh vrst sadja in sicer jagod, marelic in pa tropsksih sadežev. Preizkusil sem vse, med njimi pa me je po okusu najbolj prepričala marelična, vendar tudi drugi dve nista veliko zaostajali. Nisem pristaš presladkih jedi, zato mi je poleg polnega okusa po sadju, všeč to, da so manj sladke v primerjavi z večino marmelad na tržišču.

moja celiakija marmelada sweet switch 3

Tisti, ki vam ustrezajo da v marmeladi najdete tudi koščke sadja, boste v njih še bolj uživali. Še majhen košček okusnega in kvalitetnega sadja ter svež, hrustljav kruh in popoln zajtrk je tu!

Dober tek!

moja celiakija marmelada sweet switch 4