Preizkusili smo – Granola musliji ter energijske ploščice brez glutena

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na slovenskem tržišču se število brezglutenskih izdelkov vsakodnevno povečuje, vedno več dobaviteljev se trudi, da bi naše tržišče postalo celiakašu prijazno in da se nam nebi bilo treba več pogosto spogledovati s tujino in trgovskimi policami tujih nakupovalnih centrov. Če pomislimo, da je še nekaj let nazaj pri nas prevladovala zgolj ena blagovna znamka, je dandanes stanje bistveno pestrejše, v večjih marketih smo dobili svoje brezglutenske police, ki so vedno bolj barvite in polne najrazličnejših izdelkov. To pomeni, da imamo izbiro nakupa. A hkrati več ponudbe pomeni več dileme, kaj izbrati, kajne?

In tu vam pomagamo mi, da vam te izdelke predstavimo, jih za vas preizkusimo in opišemo…tako se boste naslednjič lažje odločili, kateri musliji ali žitne ploščice gredo z vami domov. Sedaj že veste, da bo tokrat govora o brezglutenskih žitaricah ter energijskih ploščicah znamke  Emco.

Muslije boste prepoznali po ličnih in barvitih embalažah, izbirali pa boste lahko med tremi okusi ( čokoladni, z medom in lešniki ter z jagodami in mandlji ), vsem pa je skupna hrustljava osnova ( granola ), na osnovi ajde, prosa ter amaranta. Musliji so ravno prav sladki, hrustljavi, primerno vpijajo mleko in kar je najpomembneje, so okusni in nasitni.

V brezglutenskem segmentu žitaric za zajtrk navadno težko najdemo več kot dva različna okusa, zato pozdravljam odločitev proizvajalca in dobavitelja za izbor več različnih okusov in s tem posledično za raznolikost naših zajtrkov. Te muslije bomo pri nas redno kupovali, saj imajo poleg zgoraj naštetih odličnih lastnosti tudi zelo dobro razmerje s ceno. Privoščite si okusen in hrustljav zajtrk tudi vi.
..

Kadar zgrabi lahkota na poti, v službi, šoli ali pa mimogrede, pa imam za vas dobro novico in sicer brezglutenske žitne ploščice Granola Bars. Založile vas bodo z ravno prav energije do naslednjega obroka. Dobite jih v dveh različnih okusih; temna čokolada oziroma sadje z mandlji. Prepričan sem, da bo vsak našel svoj najljubši okus…moj je temna čokolada, žena in sinko pa prisegata na sadno različico. 🙂

V posamezni škatli se nahaja 5 lično pakiranih žitnih ploščic Granola Bars.

 

Tako musliji kot ploščice ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov niti pšenice, kar pomeni, da so primerni tudi za vse vas, ki imate alergijo ali intoleranco na pšenico. Dandanes namreč lahko najdete na tržišču tudi brezglutenske izdelke, narejene iz pšenice, kateri so odstranili gluten.