Mesarstvo Krušič

misc1

moja celiakija Mesarstvo Krusic trak 0
.
V Mesarstvu Krušič d.o.o. smo ponosni na našo dolgoletno tradicijo, ki izvira iz začetkov
prejšnjega stoletja. Če ne bi bilo Matevža Krušiča, Slovenci sploh ne bi vedeli, kako dobro in
zdravo je konjsko meso in kakšne delikatese je mogoče iz njega napraviti.

Tradicija
V letih, ki so za nami, smo prejeli priznanja za kakovost, od katerih nam največ pomeni podeljeni
zlati znak kakovosti Slovenske kvalitete. Bistvo Mesarstva Krušič je zaupanje kupcev na podlagi
kvalitetnih izdelkov.

Naši mesarji svoj delovni dan začnejo že ob 4. uri zjutraj, zato da so za naše kupce hrenovke in
mesni sir pripravljeni že ob 8ih zjutraj. Včasih se je iz vitrin mesarije kadilo od svežih izdelkov,
danes pa morajo zaradi novih predpisov mesnine biti ohlajene v vitrini, vendar to ne pomeni,
da so manj sveže.

Dolgoročni cilji podjetja je ostati na vodilnem mestu na področju predelave konjskega mesa
v Sloveniji, razvijati nove izdelke, namenjene širšemu krogu potrošnikov, in obdržati domače
dobavitelje (kmete).

moja celiakija Mesarstvo Krusic tradicija

Zgodovina podjetja
Ime Mesarstva Krušič se pojavi leta 1906, ko je Matevž Krušič v Zeleni jami v Mostah odprl
prvo klasično mesnico.

Od leta 1966 je mesnico vodil sin Ivo Krušič, leta 1977 pa jo je predal svojemu sinu Matevžu
Krušiču. Ta se je po šestih letih dela v Nemčiji vrnil in zaprosil za obrt, a mu je tedanja oblast
dovolila obratovanje samo pod pogojem, da se preusmeri v predelavo konjskega mesa, ki je
v tistih časih veljalo za manj vredno. Sčasoma je konjsko meso postalo vedno bolj cenjeno in
tudi priporočeno kot zdravo, zato se je trend porabe začel vztrajno zviševati.

moja celiakija Kuhinja Krusic vm3

Matevž in Terezija sta leta 1994 ustanovila Mesarstvo Krušič d.o.o. Leta 1998 so aktivno vlogo
v podjetju prevzele hčerke. Od leta 2000 dalje, po izgubi oočeta Matevža, podjetje upravljajo
tri sestre, Alenka, Tadeja in Tina. Sedež podjetja je na Bezenškovi ul.11 v Ljubljani, kjer se nahaja
proizvodni obrat, trgovina in gostilna.

zemljevid

moja celiakija Mesarstvo Krusic trak 1

V družinskem podjetju Mesarstvo Krušič ohranjamo tradicijo dobre in zdrave prehrane, ki jo
vzdržujemo še dandanes, saj ohranjamo skrivne recepture, ki so v družini že od začetka. Z leti
je podjetje pridobilo večjo razpoznavnost imena tudi s ponudbo v okrepčevalnicah Hot Horse.
.
Konjsko meso vsebuje največ  biološko visoko vrednih beljakovin in izredno nizek delež maščob
v primerjavi z ostalimi vrstami mesa.

Izdelujemo vse vrste izdelkov, od paštet do suhih izdelkov, pri čemer pa velja omeniti, da strmo
narašča poraba svežega mesa. Surovine so izključno slovenskega izvora, po večini iz kmetij iz
dolenjske in primorske. V proizvodnji uporabljamo naravne začimbe, ki jih uvažajo iz mlina
v Avstriji.

moja celiakija Mesarstvo Krusic meso

Naše stranke obveščamo, da je meso in vsi mesni izdelki, ki jih lahko kupite v naših prodajalnah
izključno slovenskega porekla.

Vzpostavljeno imamo 100% sledljivost, ki nam omogoča natančen vpogled v izdelek in njegov
izvor. Žrebeta in konje odkupujemo zgolj od preverjenih slovenskih rejcev, ki se ukvarjajo izključno
z vzrejo živine za prehranske namene. Zakol poteka v nadzorovanih in registriranih obratih,
predelava mesa pa v naši lastni mesnici.

moja celiakija Mesarstvo Krusic 100p

Izdelki in polizdelki

Naši proizvodi so narejeni izključno na osnovi starih klasičnih receptov, ki temeljijo na pripravi
brez umetnih dodatkov in barvil.  Ne uporabljamo nobenih sojinih dodatkov, prav tako pa naši
izdelki ustrezajo tudi ljudem z različnimi alergijami in boleznimi (celiakija, sladkorna bolezen …).
moja celiakija Mesarstvo Krusic mesni izdelki
.
.
Sveže meso

Leta izkušenj so nas naučila, da sveže meso obvezno zorimo v hladilnicah najmanj teden dni, da
se uleži in pridobi na mehkobi. Meso je sortirano glede na kvaliteto. Največja razlika med kosi je
v tem, ali gre za del iz notranje strani ali za del z zunanje strani. Notranji deli so vedno mehkejši.
moja celiakija Mesarstvo Krusic vec o mesu
.
.
O konjskem mesu

S stališča hranilne vrednosti predstavlja konjsko meso gotovo izjemo med ostalimi vrstami mesa,
ki se uporabljajo pri nas, saj vsebuje največ biološko visoko vrednih beljakovin in izredno nizek
delež maščob. Prav zaradi nizkega deleža maščob v mesu je kalorična vrednost konjskega mesa
toliko manjša od ostalih vrst domačih živali.
moja celiakija Mesarstvo Krusic vec o konjskem mesu

moja celiakija Mesarstvo Krusic mesni sir
.
moja celiakija Mesarstvo Krusic kontaktni podatki