GluteoStop® pomaga pri razgradnji glutena

misc1

Kaj je gluten?

Gluten je beljakovina, ki se pojavlja v nekaterih žitih in povečuje njihove lastnosti za peko. Žitarice, kot so pšenica, pira, rž, ječmen, zelena pira in oves, ter vsi izdelki iz njih vsebujejo gluten. Gluten je razlog, da moka iz žitaric med predelavo postane lepljivo testo in je na primer pomembno pri proizvodnji kruha, da se poveča volumen testa in zagotovi skladnost pečenega izdelka. Gluten je protein, ki vsebuje nenavadno veliko količino aminokislinskega prolina in ga je zato težko prebaviti. V gastrointestinalnem traktu ga ni mogoče popolnoma razgraditi, ker potrebni prebavni encimi, tako imenovani prolil oligopeptidaze ali prolil endopeptidaze (PEP), niso prisotni v dovolj visokih koncentracijah v črevesju človeka.
.

Katere vrste neželenih učinkov glutena obstajajo?

Razlikujemo tri vrste intolerance, ki jih povzročajo gluten ali žita, ki vsebujejo gluten:
– AVTOIMUNA motnja je znana kot bolezen CELIAKIJA
– ALERGIJA NA ŽITO
– GLUTENSKA ALI ŽITNA OBČUTLJIVOST  (glutenska intoleranca) – (znana kot občutljivost na žito, ki ni žitna alergija, občutljivost na žito / občutljivost na gluten, ki ni celiakija (NCGS))

.

.

GLUTEOSTOP® 

VSEBUJE ENCIM PROLIL OLIGOEPTIDAZO, KI POMAGA PRI RAZGRADNJI GLUTENA

Prehransko dopolnilo z encimom prolil oligopeptidaze, ki podpira razgradnjo glutena v prehrani z nizko vsebnostjo glutena!

.

KAKO DELUJE GLUTEOSTOP® ?

GluteoStop® vsebuje poseben prebavni encim, prolil oligopeptidazo, ki razgradi verige aminokislin (peptide) v glutenu. Tako se gluten lahko razgradi. GluteoStop® je izvrsten za vse, ki se morajo prehranjevati brez glutena in želijo preprečiti težave zaradi sledi glutena ali »skritega glutena« v živilih. Študije kažejo, da lahko nenameren vnos glutena tudi pri »brezglutenski prehrani« znaša 150 mg – 3000 mg dnevno. Takšna količina zadošča za povzročitev težav.

.

GluteoStop®  je namenjen izključno za funkcionalno podporo razgradnje glutena v brezglutenski prehrani. GluteoStop® ne nadomešča brezglutenske prehrane in ni namenjen za zdravljenje ali preprečevanje občutljivosti na gluten, alergije na pšenico ali celiakije.

.

INFORMACIJE O IZDELKU:

Encim, uporabljen v izdelku GluteoStop®  je tako imenovana prolil endopeptidaza Aspergillus Niger (AN-PEP) in je specifičen prebavni encim za aminokislino prolin. Ta posebni encim je razvit tako, da v kislih pogojih našega želodca razvije optimalni učinek. Encim, uporabljen v GluteoStop®, je prvi encim proteaze, ki se je izkazal v kliničnih humanih študijah. Znanstveniki univerze Maastrich so v randomizirani, s placebom kontrolirani študiji dokazali, da je ta encim zelo učinkovit pri razgradnji glutena, pri čemer se je velik delež glutena v kratkem času razgradil že v želodcu.

GluteoStop® v vsebniku na klik  vsebuje 30.000 enot PPI encima prolil endopeptidaze na mini tableto. Vsebnik na klik je izvrsten za uporabo doma in na poti ter omogoča enostavno odmerjanje. Zaradi majhne velikosti lahko tablete zaužijete celo brez vode.

.

PRIPOROČILA ZA UŽIVANJE:

Po potrebi zaužijte eno do dve mini tableti tik pred ali med obrokom. Navedene priporočene dnevne količine ne smete preseči. Prehranska dopolnila ne nadomeščajo raznolike in uravnotežene prehrane ali zdravega življenjskega sloga. Hraniti izven dosega otrok. GluteoStop® je namenjen samo odraslim.

.


* PPI pomeni »Protease Picomole International« in navaja mero za encimsko aktivnost

 

.

SESTAVINE:

Prolil oligopeptidaza 88,3 %, mikrokristalična celuloza, zamrežena natrijeva karboksimetil celuloza, sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid, kalcijeve soli maščobnih kislin

BREZ:  sladkorja, laktoze, fruktoze, glutena, sladil, barvil, dišav, živalskih sestavin, gensko spremenjenih organizmov, magnezijevega stearata

PAKIRANJE: 90 Mini-Tabletk = 6,3g

 .

Gluteostop®  je registrirana blagovna znamka podjetja ineo Pharma GmbH
Gluteostop® is a registered trademark of  ineo Pharma GmbH

 

Koliko glutena lahko razgradimo z eno tableto Gluteostop®?
Na žalost temu ni mogoče pripisati nobene specifične številke, saj na aktivnost encima, ki razgrajuje gluten, močno vplivajo druge sestavine hrane. Priporočeni odmerek in količina encima na tableto temeljita na rezultatih številnih kliničnih študij. V literaturi je navedena povprečna, naključna poraba “skritega” glutena v smislu življenjskega sloga brez glutena med 150 in 500 mg na dan. V najnovejši klinični študiji na človeku je bilo 500 mg glutena dodano standardizirani dieti in pokazalo se je, da je uporaba 83,150 PPI encima razgradila približno 87% dodanega glutena.

.

Ali obstajajo kakšne klinične študije, ki dokazujejo učinkovitost?
Obstajajo številne klinične študije, ki kažejo, da se gluten lahko razgradi z dajanjem prolil oligopeptidaze. Encim, ki se uporablja v GluteoStop®   je prvi komercialno dostopen encim proteaze, za katerega se je izkazalo, da je učinkovit tako v in vitro kot kliničnih preskušanjih pri ljudeh. V naključni, s placebom kontrolirani študiji so raziskovalci na Univerzi v Maastrichtu pokazali, da je ta encim zelo učinkovit pri razgradnji glutena in da se je velik delež glutena v kratkem času razgradil v želodcu. *1,*2,*3

Ali lahko vzamem GluteoStop®?
Da. GluteoStop® je namenjen za jemanje kot dnevni prehranski dodatek.

Koliko tablet lahko vzamem v enem dnevu?
Priporočeni odmerek je ena do dve tableti na obrok, kar pomeni, da je priporočeni dnevni odmerek šest tablet na dan.

Še več odgovorov na pogosta vprašanja si lahko ogledate >tukaj<

Z veseljem lahko nudimo obsežnejše informacije vsem zainteresiranim zdravstvenim delavcem. Poudarjamo, da nam zakonodaja ne daje dovoljenja za razkritje študijskih rezultatov posameznikom brez znanstvenega medicinskega usposabljanja.

REFERENCE:
1) J. Konig et al, ‘Aspergillus niger-derived enzyme AN-PEP efficiently degrades gluten in the stomach of glu-ten-sensitive subjects’, Clinical Nutrition, 2016, vol 35 no 1, p. S152.
2) C. Mitea et al., ‘Efficient degradation of gluten by a prolyl endoprotease in a gastrointestinal model: implications for coeliac disease’, Gut, 2008, vol 57 no 1, p. 25-32.
3) B. Salden et al., ‘Randomised clinical study: Aspergillus niger-derived enzyme digests gluten in the stomach of healthy volunteers’, Aliment Pharmacol Ther, 2015, vol 42 no 3, p. 273-85.

.

Proizvajalec: EU / Nemčija (ineo Pharma GmbH; Siemensstr. 3, D- 51381 Leverkusen – Nemčija)
Distributer: Martis d.o.o., Kidričeva ul. 12, 2342 Ruše, Slovenija

.

.
.
Oglasno sporočilo
Naročnik oglasa je Martis d.o.o.
Avtor besedila in fotografij: Martis d.o.o.

.