Zdravi in okusni brezglutenski ravioli in tortelini

misc1

Moja-celiakija marijine dobrote foodko ozka

Marijine dobrote so nova blagovna znamka, ki je nastala iz znanja in prepričanja, da je zdrava hrana lahko tudi vrhunskega okusa.

Vse jedi pripravlja Marija Nardin, diplomantka Tante Marie kulinarične akademije iz Wokinga (GB) , ki jo je zasnoval  vrhunski kuhar in imetnik 3 Michelinovih zvezdic  Gordon Ramsay.

Ravioli in tortelini so pripravljeni po izvirnih receptih avtorice, ki temeljijo na klasični francoski kulinariki, zdravih naravnih sestavinah in koruzni moki, ki je brez glutena.

Testenine so izumili v italiji  (v 12. Stoletju) in po njih je znana italijanska kuhinja. Čeprav obstaja o rojstnem kraju tortelinov več zgodb, večina Italijanov zaradi  močne lokalne tradicije verjame, da so nastali v  kraju  Castelfranco Emilia  (provinca Modena).

Za raviole pa obstaja več pismenih pričevanj, v 14 stoletju naj bi jih poznali v Benetkah, Toskani in  Rimu  pa tudi  v Angliji. Danes so ravioli in tortelini priljubljeni po celem svetu. Ročno izdelani ravioli in še posebej brezglutenski ravioli pa so zaradi težje izdelave še vedno redkost.

Testo zagotavlja obliko, okus pa sočno in okusno polnilo iz  svežih zelenjavnih, mesnih, ribjih ali drugih sestavin.

V domačih tortelinih je nadeva med 60 in 70 %  brez vsakih umetnih dodatkov ali polnil, ki bi vplivali na osnovni okus.  Če prerežete raviol s piranskim brancinom, boste zagledali belo meso brancina in  ko ga boste okusili, boste začutili znano teksturo in okusili sveže pripravljeno ribje meso.

Tortelini in ravioli Marijine dobrote  so edine tovrstne testenine brez dodatkov  krušnih drobtin ali krompirja, da bi nadevi bili cenejši.  Ker niso strojno narejeni, je nadev bogat,  s koščki celih sestavin in dinamično, nehomogeno strukturo, ki omogoča harmonijo pristnih  osnovnih okusov in jed vrhunske kakovosti.

Moja-celiakija marijine dobrote foodko banner