Brezglutenske testenine PAŠTA

misc1

.
.

Ekosara pasta ozka.

Se kdaj vprašate, kolikokrat se pri vas doma znajdejo na mizi testenine?

Pri nas kar precej časa to niti ni bilo tako pogosto…to pa zato, ker so brezglutenske testenine v
največ primerih bodisi gumijaste in brez okusa ali pa se razkuhajo v škrobnat poc.
Iskanje “tistih pravih” je dolgotrajno opravilo, saj je izbor res dobrih in predvsem okusnih znamk
dokaj majhen. In tako sem se naučil testenine izdelovati doma, kar pride prav ob dnevih, ko je na
razpolago malo več časa, saj so najboljše sveže.

Ampak takih dni je malo…morda eden v tednu ali celo na 14 dni. V vseh ostalih primerih, ko se
vam zahoče dobrih testenin, pa priporočam ekošarino ekološko PAŠTO. To pa zato, ker se mi
do sedaj še niso razkuhale, kuhane so ravno prav “al dente” obenem pa še vedno nosijo s seboj
dovolj okusa, da jih lahko mirne vesti postavim med tiste, prve izbire med kupljenimi testeninami.

Testenine so namreč zelo univerzalna hrana, pridejo prav na 100 in 1 način in škoda bi bilo, da
zaradi brezglutenske omejitve izgubijo svoj prostor v kuhinji celiakaša.

Ekosara pasta

V navadi imam namreč, da je v kuhinjski omari vedno na zalogi kakšen paket testenin, saj nikoli ne
veš, kdaj si sam oziroma pa kdo izmed družinskih članov na hitro zaželi recimo…peresnikov s
paradižnikovo omako ali pa s pestom…takrat, ko na hitro zakruli trebušček, ni časa za oklevanje in
dolgo razmišljanje. 🙂

Za take ( kot sem tudi sam ), ki želijo v svoji prehrani pestrost, je PAŠTA na voljo v treh variantah
in sicer:
– koruzni peresniki
– riževi svedrčki
– ajdove zavite testenine ( ki še najbolj spominjajo na sicilijanske casarecce )

Razveselilo me je, da smo na tržišče dobili novo, kakovostno in ekološko znamko testenin
brez glutena, za katere menim, da bodo marsikoga prijetno presenetile in ga prepričale v pogosto
uvrstitev na svoj jedilnik.

Ekosara pasta 3

PAŠTA je pakirana v simpatični embalaži, pozdravila pa vas bo s simpatičnim nagovorom na zadnji
strani, ki s seboj nosi sporočilo z odgovorom, zakaj je tako drugačna od ostalih na tržišču:

Zakaj sem tako okusna?

Zame so izbrali le najbolj kakovostno ekološko moko. Naredili so me na tradicionalen način, tako
kot v dobrih starih časih, brez vseh dodatkov. Oblikovali so me nežni bronasti kalupi, teflona nisem
videla niti od daleč. Sušila sem se počasi, več dni na prijetnih temperaturah, kar me naredi še bolj
okusno. Bronasti kalupi so mi dali tudi rahlo hrapavo površino, zato se vse vrste omak tako prijetno
sprimejo z menoj. Ker ne vsebujem glutena, se z menoj radi posladkajo tudi najbolj zahtevni jedci.

Taka sem! Zdrava in slastna!

Več o znamki in prodajna mesta najdete na:  www.ekosara.si

Ekosara pasta 2