Brezglutenski BeFree izdelki: inovativna rešitev iz Žitove pekarne

misc1

V Žitu so z mislijo na razvijanje odličnih brezglutenskih pekovskih izdelkov, ki bodo po kakovosti in okusu primerljivi s klasičnimi, zasnovali nove brezglutenske kruhe in pekovsko pecivo BeFree. Tako kot prvi in edini potrošnikom ponujajo sveže pečene in dišeče brezglutenske izdelke na mestu nakupa. BeFree brezglutenski program nudi potrošnikom tri različice kruha – klasičnega, s semeni in ajdovega – ter dve vrsti pekovskega peciva – klasično in s semeni.

 

Koncept brezglutenskih izdelkov temelji na varnosti kupcev in trgovcev pred kontaminacijo z glutenom. »Izdelki BeFree so narejeni ročno v Žitovi pekarni v Trbovljah, kjer se pripravljajo samo brezglutenski programi. Ker so to izdelki dopeke, jih naši peki skrbno zamesijo, deloma spečejo, potem pa v posebni embalaži globoko zamrznejo. Takšni potujejo na mesto nakupa, kjer jih v isti embalaži spečejo in ponudijo na trgovskih policah. Za popolno varnost posameznikov s celiakijo uporabljamo inovativno embalažo, ki prenaša tako zamrzovanje kot peko. Skupaj z izdelki BeFree smo namreč razvili tudi inovativno tehnologijo pečenja v embalaži, ki omogoča 100 % brezglutenske izdelke na prodajnem mestu. Zavedamo se namreč, da je svežina in topel, pravkar pečen kruh za kupce najpomembnejši dejavnik nakupa,« pojasnjuje Sonja Jemec, razvojna tehnologinja v Žitu.

 

Ročna izdelava brezglutenskih izdelkov zagotavlja še posebej mehko testo z naravnim okusom. Pečeni hlebčki imajo hrustljavo skorjo in sočno sredico, ki se ne drobi. Izdelki so hkrati zasnovani tako, da ohranjajo dolgotrajno svežino. V Žitu so bili skrbni tudi pri izbiri sestavin za BeFree brezglutenske izdelke. Poleg tega da so izdelki vir vlaknin (ravno teh namreč pogosto primanjkuje v prehrani ljudi s celiakijo), so tudi brez konzervansov in alkohola. Izognili so se tudi uporabi sestavin, ki so lahko alergene. Tako BeFree izdelki ne vsebujejo mleka, jajc in soje. Pri vsebnosti soli in sladkorja pa so upoštevali prehranske smernice, zato je njuna vsebnost minimalna.

 

Žitovi izdelki BeFree so namenjeni predvsem posameznikom s celiakijo, tistim, ki so intolerantni na gluten oz. se mu v svoji prehrani izogibajo. Na voljo so tudi javnim ustanovam in kupcem iz segmenta HORECA ter seveda vsem, ki radi uživajo v kakovostnih kruhih in pekovskem pecivu. »Verjamemo, da jim v Žitu ponujamo kakovostno rešitev za enostavno prehranjevanje in hkrati uživanje ob kruhu. Poleg tega pa smo veseli, da kakovost brezglutenskih kruhov potrjujejo tudi prejeta zlata odličja Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS ter zvezdica Superior Taste Award, ki smo jo prejeli za brezglutenski kruh s semeni,« je še dodal Rok Cankar, direktor marketinga za pekarstvo v Žitu.

 

Brezglutenske izdelke BeFree so na voljo v Žitovih maloprodajnih trgovinah in na policah trgovin vseh večjih trgovcev po Sloveniji.

.
.
.
Naročnik oglasa je Pristop Media d.o.o.
.