100% brezglutenski Deli Cojzla

featured image
Naslov: Zaprti del tržnice BTC Ljubljana
Šmartinska cesta 152,
Ljubljana
Mobilni telefon: 031 77 34 34
Elektronska pošta: info@cojzla.si
Socialna omrežja: facebook

Delovni čas:

Ponedeljek 10.00 – 17.00
Torek 10.00 – 17.00
Sreda 10.00 – 17.00
Četrtek 10.00 – 17.00
Petek 10.00 – 17.00
Sobota 10.00 – 16.00
Nedelja ZAPRTO

Brezglutenska ponudba:

Pripravljamo predvsem tisto, kar je v brezglutenski prehrani težje dosegljivo:
–    vsakodnevno svežo zelenjavno juhco,
–    piščančje pohančke (fingerse) s priloženim ocvrtim krompirčkom,
–    različne burgerje (mozzarela-pršut, tagliata-burger, piščančji in vegi), ki jim priložijo še domači ocvrti krompirček,
–    sveže pripravljen falafel iz kaljene čičerike v palačinkah iz fermentirane ajde,
–    palačinke iz fermentirane ajde z mozzarelo in zelenjavo,
–    palačinke iz fermentirane ajde z marmelado ali nutello,
–    jabolčni zavitek brez jajc in laktoze,
–    dehidrirano sadje in zelenjava,
–    brezglutenski kruh, ki je naprodaj po prednaročilu: ajdov s kvinojo, koruzni z indijskim trpotcem ali rižev.

Nekaj dodatnih besed:

ozka Deli Cojzla moja-celiakija

Cojzla – za gurmane in celiakaše – prvi 100 % brezglutenski delí v Sloveniji

Cojzla, prvi popolnoma brezglutenski delí pri nas, poskrbi za ljubitelje gurmanskih jedi in otroške brbončice, ki hrepenijo po lepljivih prstih, za mesojedce in vegane, predvsem pa za celiakaše. Gre za koncept ‘take-away’, ki je v zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani pečice in žar zagnal decembra 2015. Cojzli in njenim jedem daje dušo lastnik in chef Igor Mihelič, ki je delal tudi v restavracijah z Michelinovo zvezdico.

Cojzla je prijazen delí, kjer nadvse okusne jedi pripravijo za s seboj, ali pa si jih gostje lahko privoščijo na robustnih domačnih mizah. Vsakdanjo ponudbo – svežo dnevno juhco in ‘železni’ repertuar priljubljenih jedi, ki se jim vsake toliko pridružijo čisto nove, ob sobotah pa še ŠmoRola (šmorn-rola z jabolčno čežano) in pizze – razglasijo kar na tabli v Cojzli in prav vsako jutro na njihovi Facebook strani. Jedi skrbno pripravljajo za vse, ki se želijo prehranjevati brez glutena oz. so v to primorani zaradi zdravstvenih težav, kot je celiakija ali intoleranca na gluten.

Hrana v Cojzli je tako v celoti brezglutenska, od začimb naprej, pri čemer se osredotočajo na to, da sveže pripravljene jedi ustvarjajo v gurmanskih okusih. Ekipa Cojzle je tudi sicer zavezana brezglutenski prehrani, zaradi česar jim osebnih izkušenj na tem področju ne manjka. Pri oblikovanju jedilnika sodelujejo tudi s Suzano Kranjec, avtorico knjige Življenje brez glutena.

Cojzla je ime za tatarsko ajdo, ki je dobro prilagojena na neugodne vremenske pogoje. Leta 1816 jo je Žiga Zois prinesel k nam in s tem rešil narod pred lakoto. Zato se pri nas ta vrsta ajde imenuje po Zoisu.

Igor Mihelič, lastnik in chef Cojzle, se je s svetom brezglutenske prehrane soočil pred letom dni, ko je družinski član dobil diagnozo celiakije. Spoznal je, da je celiakaš prikrajšan za marsikateri gurmanski užitek, predvsem v restavracijah, saj je brezglutenska hrana zaradi možnosti kontaminacije dosegljiva le v popolnoma brezglutenskih obratih. Slovenija je s takšno ponudbo še v povojih. Kot gostinec, tako po izobrazbi kot srcu, z leti izkušenj v vrhunskih restavracijah, celo tistih z Michelinovo zvezdico, je bilo za Igorja odprtje brezglutenskega delíja pravzaprav naraven korak naprej. Nastala je Cojzla, ki za malico ali kosilo pocrklja brbončice cele družine.

Galerija:

Deli Cojzla moja-celiakija (2)  Deli Cojzla moja-celiakija (3)  Deli Cojzla moja-celiakija (1)  Deli Cojzla moja-celiakija (4)
Deli Cojzla moja-celiakija dobrote (6)  Deli Cojzla moja-celiakija dobrote (5)  Deli Cojzla moja-celiakija dobrote (1)  Deli Cojzla moja-celiakija dobrote (2)

Cojzla, prvi popolnoma brezglutenski delí pri nas, poskrbi za ljubitelje gurmanskih jedi in otroške brbončice, ki hrepenijo po lepljivih prstih, za mesojedce in vegane, predvsem pa za celiakaše. Gre za koncept ‘take-away’, ki je v zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani pečice in žar zagnal decembra 2015. Cojzli in njenim jedem daje dušo lastnik in chef Igor Mihelič, ki je delal tudi v restavracijah z Michelinovo zvezdico.